Svet
33 ogledov

BBC se pripravlja na kraljičino smrt

kraljica Elizabeta II Žurnal24 main
Britanska televizijska hiša BBC naj bi vsakodnevno urila svoje zaposlene za primer smrti kraljice Elizabete II.

Medijska hiša naj bi svoje voditelje pripravljala na dogodek, saj bo moralo vse teči kot namazano. Še vedno namreč niso pozabili hudih kritik na račun poročanja o smrti kraljice matere pred devetimi leti. Na sporočilo naj bi se odzvali prepočasi, poleg tega pa je bil voditelj Peter Sissons po mnenju mnogih neprimerno oblečen. Britanski javnosti je novico sporočil v sivi obleki in bordo kravati.

Zaposleni se tako pipravljajo na smrt kraljice, pa tudi njenega sina princa Charlesa in vnuka princa Williama, poroča Sunday Times. "Kot vse medijske hiše, se tudi BBC vnaprej pripravlja. Osebje vadi, da bi tako zagotovili, da bodo razumeli, kaj se od njih pričakuje," je dejal vir iz hiše.

V priprave sodi primerna zunanja oprava, ki mora biti vedno na dosegu rok, in ustrezen protokol. Po objavi smrti naj bi se na zaslonu prikazala fotografija kraljice, medtem ko bi v ozadju igrala britanska himna. Pogreb je predviden 12 dni po smrti, zato bi BBC v vmesnem času s svojih programov umaknil vse humoristične serije.

Komentarjev 2
  • mirko 22:05 02.november 2011.

    Najboljše bi bilo, če jih kar žive pokopljejo.

  • allstarr111 21:45 02.november 2011.

    Ko sem bil nazadnje v UK to je bilo poleti, nisem dobil občutka da bi Queen Eli, imela namen kamorkoli it.