Svet
15 ogledov

Beg Hrvatice je končan

Žurnal24 main
V majhnem mestu v Kentuckyju so aretirali Hrvatico, ki so jo od leta 1992 iskali zaradi vojnih zločinov.

Azro Bašić, 52-letno Hrvatico, so v torek aretirali. V priporu, brez možnosti varščine, bo čakala do 1. aprila, ko bodo odločili o njeni usodi, poroča msnbc.com.

Domačini v Stantonu, v Kentuckyju, so jo poznali kot Issabello. V Stanton se je preselila pred leti in se zaposlila v tovarni sendvičev ter pomagala pri oskrbi stanovalcev v domu ostarelih. Njene znance je zato novica, da se je kar dve desetletji skrivala pred roko pravice, pretresla. Zakaj se je preselila ravno v Stanton, ne vedo. Ker se ljudje držijo bolj zase, pa je bilo zanjo to idealno pribežališče, ocenjujejo oblasti.

Mučila zapornike
Bosanske oblasti naj bi od leta 1992 do 2001 zbirale podatke o njej in proti njej gradile primer. Bašićevo bremenijo zločinov v treh taboriščih v bližini Čardaka in Dervente v Bosni.

Bašićeva naj bi nekega zapornika ubila tako, da ga je zabodla v vrat. Nato naj bi druge prisilila, da so pili njegovo kri in bencin, so odkrili bosanski preiskovalci. Bremenijo jo tudi drugih zločinov. Nekega zapornika naj bi zažgala, drugim naj bi pulila nohte, nekemu moškemu naj bi s kleščami odtrgala uho in jim z nožem v telo vrezovala črko S.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.