Svet
53 ogledov

Begunec Mario prek pasti do EU

Begunec Mario Youtube
Legendarni lik Super Mario je postal Begunec Mario, ki kaže, kako nevaren je te dni poskus preboja v Evropsko unijo.

Gre za krajši filmček na Youtubu, ki ga je na podlagi lika iz videoigrice Super Mario ustvaril 29-letni Sirec, trenutno živeč v Carigradu v Turčiji. 

Kot je pod psevdonimom Samir Al Mufti povedal za BBC, je na idejo prišel, potem ko je nekje v globinah Sredozemlja izgubil svojega najboljšega prijatelja.

Begunca Maria si je zamislil kot lik, ki bo najbolje ponazoril vse smrtne nevarnosti, skozi katero morajo iti tisti, ki zaradi vojnih grozot bežijo iz domovine in si skušajo dom ustvariti v Evropski uniji. "Želel sem si preproste in jasne ideje, ki bi bila enako razumljiva v vsakem jeziku. Zato sem izbral lik Super Maria, ki je slaven po vsem svetu," je Al Mufti povedal za BBC. 

"Dobrodošel, preživeli!"

Začne se se, ko Begunec Mario udari ob dve skrivnostni škatli, s prvo dobi prtljago, z drugo pa možnost, da dvigne denar. Na poti proti begunskim centrom v EU mora Mario podkupovati vojake, ko ga želijo prijeti, čaka pa ga tudi nevarno prečkanje meja in pot prek vode.

Eno od življenj mu vzame, ko se znajde v zaporu, izogniti se mora nevarnosti dajanja prstnih odtisov. Na koncu pa se le spusti po drogu z evropsko zastavo, pričaka ga napis: Dobrodošli, preživeli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.