Svet
13 ogledov

Begunec našel 50 tisočakov gotovine, nato pa ...

begunci EPA
Sirski begunec, ki je nastanjen v nemškem mestu Minden, je včeraj našel za 50 tisočakov gotovine in še bančno knjižico s sto tisočaki prihrankov. Vse skupaj je prijavil oblastem.

Prebivalci in policija v nemškem mestu Minden so včeraj 25-letnega begunca iz Sirije označili za junaka dneva. Na svojem domu je odkril 50.000 evrov gotovine in bančno knjižico, na kateri je bilo še več kot 100.000 evrov. Do odkritja je prišel, ko je v svojem skromno opremljenem stanovanju postavljal omaro, ki jo je dobil od neke dobrodelne organizacije. Denar in knjižica sta bila skrita pod eno izmed polic omare, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je v torek sporočila policija v tem mestu v zvezni deželi Severno Porenje-Pfalško, je begunec o bogati najdbi obvestil sodelavca službe, pristojne za tujce. Ta se je obrnila na policijo, ki bo sedaj poskušala odkriti lastnika denarja.

"Ta mladi mož je postopal zgledno in si zasluži veliko priznanje," je Sirca pohvalila policija. To, da nekdo prijavi in odda najdbe manjših vsot denarja, se sicer dogaja sem ter tja, tako velika vsota pa je popolna izjema, so dodali možje postave.

Petindvajsetletnik je po navedbah policije lansko jesen prispel v Nemčijo, kjer je nato pristal v Mindnu. Njegova družina je še vedno v Siriji, sam pa trenutno obiskuje tečaj nemškega jezika. Nato si želi v Nemčiji nadaljevati študij.

dezurni@zurnal24.si

ž

 
Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:41 29.junij 2016.

    Ne gre za isto osebo tako da ne razumem zakaj se razburjaš.

  • Gigiiinjo 20:12 29.junij 2016.

    SVAŠTA GNILI ŽURNAL! ''nemški begunec'' ubil policista pri nas pa dajmo objavit hitro eno zgodbo o tem kako so begunci vredu a ne? begunci pod narekovaji

  • erikkk 16:57 29.junij 2016.

    So že najdl zgodbo da bodo opral imedrugih nasilnežev