Svet
24466 ogledov

Bela Hiša molči o statusu staršev Melanie Trump

amalija in viktor knavs
1/4
Starši prve dame ZDA so padli v nemilost ameriških medijev.

"Ne komentiramo življenja njenih staršev, saj niso del administracije ZDA," je sporočila predstavnica Melanie Trump.

V Beli hiši brezpogojno zavračajo možnost, da bi razkrili, kakšen status imata starša prve dame Viktor in Amalija Knavs, ko gre za prebivanje v ZDA.

Razprava v Kongresu glede zakonov, ki bi omejevali priseljevanje v ZDA, je ta teden pozornost spet preusmerila k statusu Melaniinih staršev.

Predsednik Trump podpira zakone, ki bi omejili možnost priseljevanja tistim, ki imajo v ZDA družino. Zakonodaja onemogoča tudi izdajo vizumov staršem ameriških državljanov.

amalija in viktor knavs | Avtor: Profimedia Profimedia
Amalija in Viktor Knavs, starša Melanie Trump.

V osje gnezdo najbolj vztrajno dregnejo pri Washington Postu, ki so se glede tega vprašanja posvetovali tudi s pravniki. Sodeč po njihovem pisanju bi lahko za Melaniina starša veljali štirje različni scenariji. V Beli hiši so na vprašanje, kateri od teh scenarijev velja zanju, odgovorili, da noben od teh.

donald trump, melania trump Magazin Zato Melania nosi plašč čez ramena

Stephanie Grisham, predstavnica prve dame je dodala: "Ne bom komentirala njunih življenj, saj nista del administracije!"

melania trump | Avtor: Epa Epa
Če starša v ZDA prebivata zato, ker ima njuna hči državljanstvo ZDA, je osnova prav ta, ki bi jo Trump rad onemogočil. Druga možnost, ki bi jo ameriški predsednik tudi rad oklestil, je podaljšan turistični vizum.

Oče ameriške prve dame je bil, tako ameriški mediji, član jugoslovanske komunistične partije, delal je kot voznik sevniškega župana in nato postal uspešen trgovec z vozili. Njena mama pa je delala v tekstilni tovarni.

Knavsova v ZDA prebivata zadnje leto in po poročanju tamkajšnjih časopisov Melanii pomagata pri vzgoji 11-letnega vnuka Barrona.

Barron in Melania | Avtor: EPA EPA
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Žurnalček 16:31 15.februar 2018.

    Kaj se delate blesave !! Ve se kakšni so vse razlogi za dovoljenje ostanka ali samega obiska USA v neomejenem trajanju ! MONEY , MONEY & MONEY ! Poleg tega pa imata v USA vnuka , svojo kri , ter ...prikaži več državljanko USA svojo hćer , ki jima lahko zagotovi garantno pismo 1. kategorije ! Če sami niste informirani , ne delajte zaradi tega blesave vse ostale ! V najslabšem primeru , se pa za en dan lahko tudi IZSELITA iz USA !

  • Albatroz 09:37 15.februar 2018.

    sram jo je lahko da se sramuje domovine.

  • Avatar olor
    olor 07:58 15.februar 2018.

    Dobra je ta Melania, da zdrži vse te pritiske, jaz bi jih že zdavnaj poslal v kurac in spokal domov