Svet
12 ogledov

Beležko z načrtom pokola poslal na fakulteto

James Holmes, ki je med predstavo najnovejšega dela filma o Batmanu ubil 12 ljudi, je nekaj dni pred tem profesorju psihiatrije na univerzi v Koloradu poslal beležko, v kateri je natančno opisal potek pokola.

Paket z njegovo beležko je več kot teden zaprt ležal na oddelku za pošto na omenjeni univerzi. Kot poroča Fox News, je paket šele v ponedeljek prejel psihiater, ki je takoj poklical policijo, saj je bil na mestu naslova pošiljatelja napisan strelčev naslov.

V paketu je policija odkrila beležko, v kateri je Holmes jasno napisal, kako in kje bo izvedel napad. Omenjena televizijska postaja pri tem citira besede neimenovanega vira: "V paketu je bila beležka, v kateri je bilo polno podatkov o tem, kako bo ubil ljudi. V njej so bile narisane preproste skice ljudi, skice masakra, s katerimi je ponazoril, kako bo potekal napad."

Ubil 12 ljudi

Holmes je v petek opolnoči vstopil v veliko kinodvorano v Aurori, odet v neprebojni jopič in zakrit s čelado ter plinsko masko. S seboj je imel granate s solzivcem, polavtomatsko puško, šibrovko in dve pištoli.

Ko je odvrgel plinske granate, so ljudje mislili, da gre za del premierne predstave, in šele ko je začel streljati, so se zavedli, da je stvar precej bolj resna.

Med streljanjem je zadel 71 ljudi, enega človeka tudi skozi steno v sosednjo kinodvorano. Umrlo je 12 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.