Svet
10 ogledov

Belgija: domov prispela še ena deklica

Žalovanje za žrtvami prometne nesreče Reuters
V Belgijo so danes prepeljali še eno deklico, ki je bila huje poškodovana v torkovi nesreči avtobusa v Švici, v kateri je umrlo 28 ljudi, od tega 22 otrok. V bolnišnici v Lausanni tako ostajajo še tri deklice, od katerih sta dve še naprej v umetni komi.

Preostalih 20 otrok, ki so bili poškodovani, se je v domovino že vrnilo v četrtek oziroma petek in so zdaj na zdravljenju v bolnišnici.

Včeraj, ko je bil v Belgiji dan žalovanja, so v domovino prepeljali tudi posmrtne ostanke žrtev nesreče. Pogrebi bodo prihodnjo sredo in četrtek, žalnih slovesnosti pa se bosta udeležila belgijski kralj Albert II. in kraljica Paula.

V mestu Lommel ob nizozemski meji bo žalna slovesnost za 15 otroki in dvema odraslima iz tega kraja in okolice v sredo, v četrtek pa bo slovesnost potekala še v kraju Heverlee, od koder je bilo sedem otrok.

Učitelja in še eno spremljevalko iz Heverleeja bodo pokopali ločeno, prav tako oba voznika, ki sta tudi umrla v nesreči. Lokalne oblasti so že sporočile, da na slovesnostih ne bo dovoljeno snemanje ali fotografiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.