Svet
1120 ogledov

Beograd pod vodo: Vrtci zaprti, tramvaji ne vozijo

Poplave v Beogradu
V le eni uri in pol je padlo več dežja kot povprečno v celem mesecu.

Močno neurje z obilnimi padavinami in točo v velikosti teniške žogice se je v nedeljo popoldne razbesnelo nad severno, zahodno in osrednjo Srbijo ter povzročilo ogromno gmotno škodo na kmetijskih pridelkih in infrastrukturi.

V eni uri več dežja kot ves mesec

Samo v Beogradu je popoldne v manj kot uri in pol padlo več dežja kot povprečno v enem mesecu - probližno 60 litrov na kvadratni meter. Ulice v nižjih predelih mesta so bile poplavljene, prav tako del avtoceste Beograd - Zagreb v Novem Beogradu.

Zaradi močnega deževja so po poročanu srbskega Kurira zaprli več vrtcev, ki jih je zalila voda, prav takov Novem Beogradu ne vozi tramvaj. 

Beograd juče nakon kiše... 🎥 Nenad Mićanović

Objavil/a Savski nasip dne Nedelja, 23. junij 2019

Namestnik župana Beograda Goran Vestić je povedal, da je v posameznih predelih mesta padlo celo 100 litrov vode na kvadratni meter, zaradi česar je bil močno preobremenjen obstoječi sistem za odvajanje meteorne vode.

Iz poplavljenih objektov so morali rešiti 12 oseb, na območju Čačka je bilo razglašeno izredno stanje, medtem ko je toča v okolici Gornjega Milanovca povzročila veliko škodo na sadovnjakih in vrtovih, ponekod pa poškodovala tudi strešno kritino.

Beograd juče nakon kiše... 🎥Krajon @principijalista

Objavil/a Savski nasip dne Nedelja, 23. junij 2019

Na jugu Banata je padala toča v velikosti teniške žogice. 

Na družbenih omrežjih so objavljeni številni posnetki poplavljenih območij. 

Uradi sam u Rodi... Bilo je problema nakon kiše u gradu. 🎥Boris Golubovic @BorisGolubovic

Objavil/a Savski nasip dne Nedelja, 23. junij 2019

Po podatkih Srbskega republiškega hidrometeorološkega zavoda je v predmestju Beograda, v naselju Borča, padlo okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter, medtem ko znaša mesečna povprečna količina padavin, izračunana na osnovi podatkov zadnjih 100 let, v mesecu juniju 85 litrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.