Svet
21 ogledov

Beograjski rop zrel za akcijski film

Po navajanju oblasti grozi kriminalcema zaradi poskusa uboja in napada na uradno Žurnal24 main
Zloglasna beograjska kriminalca Ivan Denić in Ivan Kostić sta se zamaskirala v fantoma in vdrla v podružnico Intessa banke, ki se nahaja v centru srbske oprestolnice. Po ropu je sledil filmski scenarij.

Po oboroženem ropu je sledil pravi filmski lov, ki ga je spremljalo brezglavo divjanje in streljanje. V incidentu je bil ranjen 24-letni šolski policist Dejan Zastavniković, 33-letni razbojnik Ivan Denić in slučajni mimoidoči, 36-letni Slobodan Vučić. Drugi ropar, 24-letni Ivan Kostić, je bil v hitri akcije policije prijet, poroča srbski časnik Press. Vsi ranjeni so izven življenjske nevarnosti.

Oborožena roparja sta iz banke stekla v modri avtomobil znamke Golf 4 in poskušala po manj prometni ulici pobegniti s kraja ropa. Zaposleni v banki so poklicali policijo. Prvi se je odzval mladi Zastavniković. Sledilo je filmsko divjanje, v katerem sta policist in njegov partner kriminalcema v nekem trenutku prestregla pot. Roparja sta zapustila avtomobil in pričela streljati. Lahko rečemo, da sta nepridiprava v obračunu povlekla krajši konec.

Takoj zatem, ko je bil Denić ranjen, je policiji uspelo prijeti tudi Kostića. Po navajanju oblasti grozi obema zaradi poskusa uboja in napada na uradno osebo okoli deset let zaporne kazni. Kot zanimivost še omenimo, da sta moška iz banke odnesla 24 tisoč evrov in okoli milijon dinarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.