Svet
3270 ogledov

Beovićeva predlaga karanteno za vse prišleke iz Hrvaške

Bojana Beović STA/Nebojša Tejić
Potrebno se je odločiti čim prej, meni Beovićeva.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah po opravljenih 990 testih potrdili 85 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

V državi imajo trenutno aktivnih 1236 primerov okužbe, v bolnišnicah pa se zdravi 126 bolnikov s covidom-19. Enajst pacientov je na ventilatorjih, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Rast števila okužb na Hrvaškem sredi turistične sezone sicer odpira vse več vprašanj o tem, kakšne ukrepe za omejitev širjenja virusa bo sprejela vlada v Zagrebu, svoje odločitve sprejemajo tudi vlade ostalih držav, katerih državljani množično počitnikujejo pri naših južnih sosedih. 

Beovićeva predlaga karanteno

Vodja strokovne posvetovalne skupine za covid pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je za Delo povedala, da je skupina predlagala uvedbo karantene za vse, ki bodo v Slovenijo vstopili iz Hrvaške. 

»Predlog strokovne skupine je, da se odredi karantena za vse prihode s Hrvaške, ne le za posebne skupine, na primer za mlade ali pa za ljudi, ki pridejo s točno določenih območij. O tem se je treba odločiti čim prej, da se lahko ljudje vrnejo domov. Po našem mnenju bi morali to uveljaviti, če se gre v to, še pred četrtkom oziroma pred četrtkovo redno sejo vlade,« je povedala Beovićeva.

Hrvaška plaža Slovenija Ukrepi za Hrvaško bodo za mnoge nepravični Tomaž Gantar Zdravstveni minister Slovenija Tako bi glede Hrvaške ravnal Gantar

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Avatar Orwinessa
    Orwinessa 00:49 18.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • alen04 22:25 17.avgust 2020.

    Kako fantastičen dan je danes!!!!

  • LetherHossen 22:01 17.avgust 2020.

    Beovićeva naj kandidira za prvo predsednico republike ...