Svet
19 ogledov

Berlinčane napadajo vrane

Tako so morali v Hitchcockovi klasiki ljudje bežati pred pobesnelimi ptiči. Žurnal24 main
Ulice Berlina te dni velikokrat spominjajo na prizore iz filma Alfreda Hitchcocka "Ptiči“.

Mestne oblasti so po mestu nalepile opozorila, naj se Berlinčani pazijo vran, potem ko so te napadle kolesarje, pešce, stojnice in celo dojenčke, piše Daily Telegraph. "Napadi se dogajajo med paritveno sezono in vrane imajo močan nagon za varovanje svojih gnezd in mladičev,“ pojasnjuje Anja Sorges vodja berlinskega pisarne Zveze za naravo in ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Napadi pa niso bili vedno povsem nedolžni. To sredo na primer so napadli kolesarja, ga spravili s sedeža in nato silovito kljuvali še na tleh. Kolesar je moral poiskati pomoč zdravnika in z besedami "njihov kljuni niso tako majhni“ opisal svoje napadalce. Drugega možaka so napadli in ga kljuvali po temenu, medtem ko se je sprehajal okoli Recihstaga.

A strokovnjaki mirijo ljudi, da se bo stanje povsem normaliziralo v nekaj tednih, ko bodo mlade vrane dovolj velike, da zapustijo gnezdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.