Svet
164 ogledov

Berlinski napadalec je imel 14 identitet

Anis Amri Nemška policija
Anis Amri, ki je s tovornjakom zapeljal v množico obiskovalcev božičnega sejma v Berlinu, je v Nemčiji uporabljal 14 različnih imen.

Vodja kriminalistične službe zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija Dieter Schuermann je povedal, da je moški, ki je ubil 12 ljudi, uporabljal 14 različnih imen. Schuermann je dejal, da so storili vse v njihovi moči, da bi preprečili napad. Opozicija medtem s prstom kaže na lokalne oblasti, ki so opustile nadzor Amrija in mu dovolile prosto gibanje. 

Amri je bil prvič registriran v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, nato pa se je februarja preselil v Berlin. Prošnjo za azil so mu junija zavrnili. Enajst mesecev za tem, ko je v Nemčijo prispel iz Italije, kjer je štiri leta preživel v zaporu. Nemci so ga želeli izročiti Tuniziji, a je ta zahtevo zavrnila, ker ni imel veljavnih dokumentov.

Amri je učinkovito izkoristil nemško razdeljenost, saj ima vsaka od 16 zveznih držav svojo policijo in varnostno službo. Zaradi uporabe več različnih identitet je prejemal visoke zneske socialne pomoči. Za več lažnimi identitetami se je skrival tudi moški, ki so ga aretirali v sredo in ki je osumljen, da je Amriju pomagal pri napadu, so še povedali. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 09:57 08.januar 2017.

    arabski 007

  • ojla 10:17 06.januar 2017.

    Papirje so kurili ali metali vstran potem ni čudno, da so si izmišljevali imena rojstne datume po svoji želji in tudi izvor države iz katere prihajajo.So že vedeli kakšni bedaki živijo v Evropi in se nam smejali v ...prikaži več obraz.Boljše, da ne vemo koliko je še takšnih kod je bil ta morilec med njimi.