Svet
8 ogledov

Berlusconi aretiral 5300 mafijcev

Berlusconi si lahko po današnji odločitvi malce oddahne, a ne povsem, saj bodo s Žurnal24 main
Berlusconijeva moč: odkar je maja 2008 začel svoj tretji mandat, je bilo aretiranih 5300 pripadnikov italijanske mafije. Povprečno gre vsak dan za zapahe osem ljudi.

Prizadevanja vlade italijanskega premiera Silvia Berlusconija v boju proti organiziranemu kriminalu so po navedbah italijanskega notranjega ministrstva obrodila sadove. Odkar je Berlusconi maja 2008 začel svoj tretji mandat, je bilo aretiranih 5300 pripadnikov italijanske mafije, kar je v povprečju osem na dan.

Med temi se je za rešetkami znašlo tudi 24 najnevarnejših mafijcev, ob tem pa je bilo zaseženo imetje v vrednosti 11 milijard evrov. Gre za velikansko vsoto, s katero bo sedaj spet razpolagala družba.

Iz Italije je bilo iz varnostnih razlogov izgnanih devet nevarnih teroristov, nadaljuje poročilo, ki ga je predstavil italijanski notranji minister Roberto Maroni. Italija je po njegovih zagotovilih po terorističnih napadih v Madridu leta 2004 in v Londonu leto kasneje okrepila mednarodno sodelovanje v boju proti terorističnim skrajnežem.

Kot uspeh vlade je minister označil tudi sporazum z Libijo o boju proti nezakonitim priseljencem, saj se je po njegovih besedah število beguncev znižalo za 90 odstotkov. "S tem so rešena številna človeška življenja," je menil Maroni. Ob tem je bilo v zadnjih dveh letih zabeleženo za 11 odstotkov manj tatvin, napadov in nasilja nad ljudmi, še kaže poročilo.

Italijanski predsednik Giorgio Napolitano je pohvalil prizadevanja vlade v boju proti organiziranemu kriminalu. Izrazil pa je upanje, da bodo italijanske oblasti bolj intenzivno sodelovale tudi z oblastmi drugih držav, s čimer se bodo lahko bolj uspešno borili tudi proti mednarodnim kriminalnim navezam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.