Svet
6 ogledov

Berlusconi kupil vrelec mladosti

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanski premier je kupil deleže v dveh podjetjih, ki se ukvarjata z raziskovanjem zdravil za raka ter z bojem proti staranju.

Berlusconi, znan po svoji skrbi za videz in zdravje, se je odločil finančno podpreti milansko biotehnološko podjetje Molecular Medicine, ki ima trenutno na zalogi dve zdravili proti raku, ki sta v zadnji fazi testiranja, poroča Daily Telegraph. V podjetje naj bi vložil okoli 40 milijonov evrov, svojega 21-letnega sina pa je postavil v upravni odbor.

Poleg tega je kupil delež tudi v največjem lastniku Molecular Medicine, fundaciji San Raffaele del Monte Tabor, ki načrtuje 150 milijonov evrov vredno investicijo v center Quo Vadis, ki se bo ukvarjal z bojem proti učinkom staranja ter preučeval blagodejne učinke prehrane in telesne vadbe.

Italijanski premier je sicer že prebolel raka na prostati, spopadal pa se je tudi s težavami srca, njegov osebni zdravnik Umberto Scapagnini pa trdi, da sta Berlusconijeva telesna konstitucija in libido na ravni 15 let mlajšega moškega (premier je star 73 let). Ob tem je dodal, da upa, da bo lahko premierja obdržal pri življenju do 120. leta.

Optimist
Berlusconi je sicer na kongresu marca napovedal, da bodo zdravniki našli zdravilo proti raku še pred koncem njegovega mandata leta 2013 in da bo znanost življenjsko dobo podaljšala na 120 let. "Čez sto let bom tako šele začel razmišljati o nasledniku," se je pošalil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.