Svet
7 ogledov

Berlusconi le prišel

Berlusconijev prihod na sodišče. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanski premier Silvio Berlusconi je prišel na sojenje v primeru Mediatrade, v katerem je obtožen utaje davkov in poneverb pri nakupu televizijskih in filmskih pravic.

Pred stavbo sodišča so italijanskega premierja Silvia Berlusconija pričakali njegovi privrženci in ga v stavbo pospremlili s ploskanjem. Berlusconi je tokrat po osmih letih spet na sodišču, prvič po tem, ko je ustavno sodišče odpravilo njegovo imuniteto.

Berlusconi obtožbe zavrača. "Gre le za poskus levice odpraviti glavno oviro pri njihovem osvajanju oblasti," je že slišane obtožbe na račun levice ponovil premier.

Napadel je tudi tožilce, češ da so ga pripravljeni preganjati, čeprav nimajo dokazov in so obtožbe smešne. "Ko sem leta 1994 vstopil v politiko, sem se oddaljil od vseh podjetij, ki sem jih ustanovil. Filmske pravice je kupovalo podjetje v okviru Mediaseta, ki je bilo za to zadolženo," je dejal premier.

"Največkrat obtoženi človek v zgodovini"
Berlusconi je po lastnih besedah največkrat obtoženi človek v zgodovini in vesolju. A milanski sodniki, kot je še dejal, nikakor ne odnehajo, pa čeprav vedo, da ga ne morejo obsoditi. V 17 letih se je z njim neuspešno ukvarjalo več kot tisoč sodnikov, je še dejal po poročanju italijanskih medijev.

Primer Mediatrade je eden od štirih sodnih postopkov proti Berlusconiju, ki se oziroma se bodo v prihodnjih mesecih odvijali na milanskem sodišču.

Že prihodnji teden se bo začel najodmevnejši primer Ruby. Berlusconi je obtožen, da je mladoletni prostitutki plačal za spolne odnose in da je kasneje še zlorabil svoj položaj, ko jo je s klicem na policijo spravil iz zapora. Skupaj mu v tem primeru grozi kar 15 let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.