Svet
9 ogledov

Berlusconi na FB utišal govorice

Silvio Berlusconi na Facebooku Facebook
Italijanski premier ima le še en dan časa, da prepriča večino poslancev, naj podprejo paket protikriznih ukrepov in s tem tudi njega.

Danes se bo v italijanskem senatu začela razprava o novem paketu protikriznih ukrepov, ki jih je pripravila vlada kot dopolnilo k javnofinančnim dokumentom. Premier Silvio Berlusconi bo na potrditev paketa vezal tudi zaupnico. Petinsedemdesetletnik je kljuboval vsem pozivom k odstopu, tudi zdaj je prepričan, da bo vlado vodil še naprej.

"Preverjali smo v zadnjih nekaj urah in številke so potrjene: še vedno imamo večino," je včeraj dejal svojim podpornikom. Wall Street Journal je sicer danes poročal, da se bo Berlusconi srečal in posvetoval s člani družine, tudi več italijanskih medijev (sicer njemu naklonjenih) je pisalo, da je vse bližje odstopu, čeprav je sam na Facebooku vse zanikal. "Govorice o mojem odstopu so brez osnove," je zapisal.

Če ne drugače, na predčasne volitve

Vse več je tudi namigovanj, da naj bi Berlusconijevo stranko pred torkovim glasovanjem zapustilo kar nekaj poslancev. Lahko se zgodi, da prav zaradi njih Berlusconi ne bo dobil večine. Zato je vsem tistim, ki bodo ostali, obljubil nagrado, vsem drugim pa sporoča, da tako ali tako nimajo kam iti.

V primeru, da jutri ne bodo sprejeli protikriznih ukrepov, se lahko zgodi, da bodo tudi Italijani odšli na predčasne volitve, je dejal eden izmed njegovih ministrov. "Sem optimist in mislim, da bomo dobili večino," je dejal minister brez listnice Gianfranco Rotondi.

"Berlusconi blefira"

Opozicija mu ugovarja, da nikakor ne bo dobil dovolj podpore, saj naj bi veliko poslancev desne sredine glasovalo proti. "Berlusconi blefira v zadnjem obupanem poskusu, da bi se rešil. Nima več večine v parlamentu," je dejal vodja opozicije Dario Franceschini.

Berlusconijevi najožji sodelavci so danes že zanikali govorice, da potekajo pogovori o premierjevem odstopu.

Komentarjev 2
  • Stolp 16:03 07.november 2011.

    Tam so še bolj zaslepljeni kot pri nas. Pri nas se vsaj malo menjajo stranke, čeprav desni ostajajo desni, levi pa ta levi. Tam pa tega že deset let volijo, da jim uničuje državo. In ja, lahko mu je vezati ...prikaži več zaupnico. Če pade, bodo volitve pa bo spet izvoljen.

  • Kika 14:38 07.november 2011.

    Pezzo di merda... dokler on in njemu podobni lopovi vodijo države v EU, se nam nič dobrega ne piše!