Svet
12 ogledov

Berlusconi naj bi lagal o Ruby

Silvio Berlusconi FameFlynet
Član vlade nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija je italijanskemu parlamentu lagal o spolnem škandalu Ruby, je danes na milanskem sodišču na zaslišanju povedala tožilka na sodišču za mladoletnike Anamaria Fiorillo.

Berlusconi je sicer obtožen, da je takrat mladoletni plesalki, znani kot Ruby Rubacuori, plačeval za spolne usluge.

Poleg tega nekdanjemu premieru očitajo zlorabo položaja. Anamaria Fiorillo je pričala o incidentu maja 2010, ko so Ruby, s pravim imenom Karima el Mahroug, pridržali zaradi suma tatvine, kar se je zgodilo več tednov po tem, ko naj bi imela spolne odnose z Berlusconijem. Ta je osumljen, da je ustavil odločitev policije, da Ruby pošlje v prevzgojni dom za mladoletnike z lažnimi trditvami, da je nečakinja takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

Takrat je skrbništvo nad Rubi pridobil član Berlusconijeve stranke, Fiorillova pa je danes zatrdila, da je ostro nasprotovala tej odločitvi o skrbništvu in da je nekdanji italijanski notranji minister Roberto Maroni lagal, ko je med parlamentarno razpravo o aferi Ruby dejal, da je Fiorillova odobrila to odločitev. "Noben spoštovanja vreden sodnik ne bi storil česa takšnega," je pripomnila Fiorillova.

Maroni je sicer eden ključnih Berlusconijevih zaveznikov, ravno prejšnji teden pa je bil izvoljen za guvernerja italijanske dežele Lombardija.

Če bo Berlusconi spoznan za krivega v primeru Ruby, mu grozi od šest mesecev do tri leta zapora zaradi spolnega odnosa z mladoletnico in od tri do osem let zaradi zlorabe položaja. Razsodba naj bi bila znana 18. marca, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 1
  • feferon 11:26 05.marec 2013.

    Pa kaj! Pri nas vsi lažejo pa jim nič ni!