Svet
13 ogledov

Berlusconi: "Ne umivate se dovolj"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pred lokalnimi volitvami v Italiji je premier Silvio Berlusconi svoje nasprotnike obtožil, da smrdijo.
Berlusconi je znan po tem, da ne mara brad, ki naj bi bile po njegovem znak simpatiziranja z levico. O njegovi obsedenosti s higieno pa je veliko znanaega že v povezavi z njegovimi "bunga bunga" zabavami. Berlusconi naj bi od deklet zahteval, da se umijejo, preden so za njegove goste izvajale striptiz.

A Silvio Berlusconi tega ni mislil v prenesenem pomenu. Med shodom v mestu Crotone na jugu Italije je dejal: "Voditelji levice se ne umivajo dovolj. Ko gredo v kopalnico, kar ne storijo velikokrat, saj se ne umivajo veliko, se pogledajo v ogledalo, ko se obrijejo, in sami sebe presenetijo".

"Zmanjkuje mu idej"
Na njegove izjave so se nemudoma odzvali člani levice. Pierluigi Bersani, vodja demokratske stranke, je dejal: "Če se ne umivamo veliko, to pomeni, da smo čisti." Piero Fassino, njegov strankarski kolega, je ocenil, da Berlusconiju zmanjkuje idej. "Če nekdo nima drugega argumenta, kot žaliti voditelje opozicije s svojo zlobno vulgarnostjo, pomeni, da mu trda prede. Nihče od nas se nikoli ni norčeval iz Berlusconijevih visokih pet ali lasnega vložka," je bil jasen Fassino.

V svoji karieri se je italijanski premier večkrat poslužil komentarjev na račun videza svojih nasprotnikov. Lani je eni od voditeljic opozicijske stranke dejal, da je grda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.