Svet
11 ogledov

Berlusconi ni kriv v primeru Ruby

Razno 29.09.13, Silvio Berlusconi, bivsi premier Italije, foto: Reuters Reuters
Kasacijsko sodišče v Rimu je ponoči bivšega italijanskega predsednika Silvia Berlusconija oprostilo obtožb v primeru Ruby.

Silvio Berlusconi je bil obtožen zlorabe položaja in spolnih odnosov z mladoletnico; obtožbe je sodišče zavrnilo, kar je velik udarec za milansko tožilstvo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Odločitev kasacijskega sodišča je dokončna, z njo pa se je končal sodni proces proti Berlusconiju, ki se je začel leta 2012 in zelo odmeval tudi v mednarodni javnosti.

Kasacijsko sodišče je po deveturni razpravi presodilo, da Berlusconi leta 2010 kot predsednik vlade ni zlorabil svojega vpliva pri policiji, ko je takrat zahteval izpustitev zaradi kraje zaprte barske plesalke, mladoletne Karime El Marough znane kot "Ruby lomilka src". Tudi v povezavi z obtožbo prostitucije je sodišče razsodilo, da ni bilo nobenega kaznivega dejanja. Berlusconi je bil obtožen, da je plačal za spolne odnose z Ruby, ki je bila takrat še mladoletna.

Milansko tožilstvo se na pritožbo kasacijskega sodišča ne more več pritožiti. Na drugi strani so Berlusconijevi odvetniki že proslavili oprostilno sodbo.

Komentarjev 1
  • Mr.Bean 11:24 11.marec 2015.

    verjamem, da ni kriv....itak ne zmore kaj velika narediti!