Svet
13 ogledov

Berlusconi preimenoval stranko

Sport 05.05.11, berlusconi, sport, nogomet, foto: epa EPA
Obudil ime stranke, ki ga je imela, ko je bil prvič izvoljen v parlament leta 1994.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je svojo stranko Ljudstvo svobode (PdL) danes preimenoval v Naprej, Italija in ji tako povrnil ime, ki ga je stranka imela, ko je bil prvič izvoljen v parlament leta 1994. Ob obuditvi svoje nekdanje stranke se je moral Berlusconi soočiti tudi z razkolom v lastnih strankarskih vrstah.

"Srečen sem, da smo se vrnili k temu imenu, ki nam je vsem še vedno pri srcu: Naprej, Italija," je na današnjem zasedanju sveta stranke v Rimu dejal Berlusconi. Njegove besede je pospremil aplavz okoli 800 funkcionarjev PdL.

A Berlusconijeva Naprej, Italija se sooča z razkolom v lastnih vrstah. Okoli 60 poslancev, zvestih vodji dosedanje PdL Angelinu Alfanu, je že pred preimenovanjem napovedalo ustanovitev lastne politične skupine, imenovane Nuovo Centrodestra (Nova desnica). Pripadalo naj bi ji med 23 in 26 poslancev spodnjega doma parlamenta ter med 30 in 37 senatorjev. To je dovolj za zagotovitev podpore vladajoči koaliciji z Demokratsko stranko pod vodstvom premiera Enrica Lette.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.