Svet
6 ogledov

Berlusconi pridno lovi mafijce

Od leta 2008, ko je Berlusconi prevzel krmilo vlade, je bilo prijetih 6483 mafij Žurnal24 main
Italijanski notranji minister Roberto Maroni je pohvalil uspehe italijanske policije v boju proti organiziranemu kriminalu in ocenil, da je vse to posledica dobrega dela vlade Silvia Berlusconija.

Od leta 2008, ko je Berlusconi prevzel krmilo vlade, je bilo po ministrovih besedah prijetih 6483 mafijcev, od tega 26 najbolj nevarnih. "To pomeni, da je bilo prijetih osem mafijcev na dan in en super ubežnik na mesec," je dejal Maroni v Palermu na Siciliji, ki velja za gnezdo mafijskih dejavnosti. Poleg tega je italijanska policija zasegla za skoraj 15 milijard evrov blaga in premoženja.

Zajezili nezakonito priseljevanje
Kot član Severne lige Umberta Bossija, ki se bori proti nezakonitemu priseljevanju v Italijo, je Maroni izpostavil tudi uspehe na tem področju. Kot je dejal, je uspehe prinesel predvsem sporazum z Libijo, ki je bil sklenjen pred dvema letoma in po katerem lahko Italija tiste, ki pridejo v državo preko morja, vrne nazaj v Libijo.

"Med 1. avgustom 2009 in 31. julijem 2010 se je število prihodov nezakonitih migrantov zmanjšalo za 88 odstotkov glede na enako obdobje leto poprej,
" je dejal Maroni. Če je eno leto prej v Italijo prišlo 29.076 nezakonitih priseljencev, jih je v tem letu prišlo le 3499, je še pojasnil minister.

Maroni je omenjene dosežke izpostavil po tradicionalnem srečanju politikov in policije o stanju v državi na področju notranje varnosti, ki običajno poteka na veliki šmaren 15. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.