Svet
7 ogledov

Berlusconi: Sem lep in bogat

(Foto: Epa) Žurnal24 main
Silvio Berlusconi je eden redkih voditeljev na svetu, ki si drzne javno govoriti šale o Hitlerju in ženskam svetovati, naj se poročajo z bogatimi moškimi.

To so namreč lahko slišali udeleženci nedeljske konvencije podmladka vladajočega Ljudstva svobode. Silvio Berlusconi si je konvencijo izbral za enega prvih javnih nastopov po razdoru z Gianfrancom Finijem, ki je prizadejal hud udarec v podpori njegovi doslej monolitni stranki.

Berlusconiju zasebno gotovo ni toliko do smeha. Po najnovejših podatkih je priljubljenost njegovega Ljudstva svobode prvič doslej padla pod 30 odstotkov. Premier zatrjuje, da bo vladal do konca mandata, ali bo vendarle razpustil vlado, pa naj bi bilo znano do konca meseca.

A sproščeni, skoraj 74-letni italijanski premier je med srečanjem odkrito zabaval sebe in svoje verno občinstvo. Tako je med drugim dejal, da se nanj še vedno lepijo dekleta. "Sem lep fant, pa še bogat," je dejal in zraven namignil, da bi morala dekleta, pa tudi fantje iskati bogate može oziroma žene.

Salve smeha je voditelj nekoč fašistične države, katere režim je okrutno zatiral Slovence, požel tudi s šalo o Hitlerju in njegovih "vodstvenih" sposobnostih. Še preden jo je povedal, je dejal, da ga bodo zaradi nje verjetno kritizirali, a mu to ni mar: "Hitlerjevi privrženci ugotovijo, da je živ in da prebiva v Južni Ameriki. Prosijo ga, naj se vrne. 'Führer, vrni se, demokraciji je spodletelo,' ga moledujejo tri dni. Hitler naposled pristane. 'Vrnil se bom, a pod enim pogojem. Naslednjič bom resnično zloben.'"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.