Svet
16 ogledov

Berlusconi si je pri ostarelih spočil dušo

Italy's Prime Minister Silvio Berlusconi attends a joint news conference with Eg Italy's Prime Minister Silvio Berlusconi attends a joint news conference with Eg
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je včeraj opravil še zadnjo družbeno koristno delo, in sicer v milanskem domu za ostarele.

"To izkušnjo bom nadaljeval. Politika bi se od človečnosti teh ljudi, ki skrbijo za bolne, lahko marsikaj naučila,“ je povedal politik, ki se v dom za ostarele ni podal prostovoljno, ampak mu je družbeno koristno delo naložilo sodišče. 78-letnik je čas, ki ga je preživel v domu, označil za čas spokojnosti.

V domu Sacra Famiglia sicer živi 700 pacientov, večina jim ima Alzheimejevo bolezen. V domu je aktivnih veliko prostovoljcev, ki skrbijo predvsem za zabavo ostarelih. To je počel tudi Berlusconi, ki je tam igral klavir.

Ker je Berlusconi tako vzorno opravljal delo, so mu kazen skrajšali za 45 dni, se pravi na 10 mesecev. Berlusconi bo tako svoje popoldneve odslej lahko preživljal tako, kot bo hotel. Dom za ostarele mora sicer ministrstvu za pravosodje še predati poročilo o politikovem obnašanju. To bo prejelo tudi sodišče. V njem očitno ne bo zapisanega nič negativnega. Direktor doma je namreč povedal, da je politik nanj naredil dober vtis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.