Svet
1 ogledov

Berlusconi sodnikom poslal opravičilo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanskega premierja Silvia Berlusconija tudi danes ni bilo na nadaljevanju sojenja v primeru Mills. Čas ima le ob ponedeljkih, zato bo sodnica koledar razprav prilagodila. Prihodnja 21. marca.

Tudi danes so na milanskem sodišču v zvezi s sojenjem v primeru Mills zaman pričakovali italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki se je sodnikom pisno opravičil za izostanek zaradi udeležbe na izrednem zasedanju o Libiji v Bruslju.

Berlusconi je sicer pred kratkim dejal, da se je pripravljen udeleževati sodnih razprav, a le ob ponedeljkih. Sodnica Francesca Vitale je zato napovedala, da bodo koledar razprav prilagodili tako, da bodo te le ob ponedeljkih. Prva je tako po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa razpisana za 21. marec.

Milanski tožilci Berlusconija v primeru Mills obtožujejo, da je svojega nekdanjega britanskega odvetnika Davida Millsa podkupil, da bi lažno pričal v njegovo korist v sodnih postopkih, povezanih z Mediasetom, za kar naj bi Mills leta 1997 prejel okoli 450 tisoč evrov podkupnine.

Sojenje v primeru Mediaset se je nadaljevalo konec februarja, a tudi takrat italijanskega premierja na sodišču niso videli, obravnavo pa so preložili na 11. april. Milanski tožilci Berlusconija v tem primeru obtožujejo davčnih goljufij pri Mediasetovih nakupih hollywoodskih filmskih pravic v 90. letih prejšnjega stoletja. Mediaset naj bi namreč hollywoodske filme kupoval preko v tujini registriranih družb in pri tem prirejal računovodske izkaze, da bi znižal davčne obveznosti v Italiji.

Za 6. april pa je razpisana prva obravnava v primeru Ruby, kjer Berlusconiju zaradi očitanih plačanih spolnih odnosov z mladoletno prostitutko in zlorabe položaja pri njenem reševanju iz zapora grozi skupaj do 15 let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.