Svet
13 ogledov

Berlusconi: "Sojenje me ne skrbi"

Zatrjuje, da bo ostal italijanski premier do leta 2013, ko se mu izteče mandat. Žurnal24 main
Silvia Berlusconija ne skrbi sojenje zaradi domnevnega plačevanja spolnih odnosov z mladoletnico. "Vse, kar lahko rečem, je, da nisem niti najmanj zaskrbljen," je zaupal italijanskim medijem.

"Zaradi ljubezni do domovine ne bom govoril o tem. Naj rečem samo to, da nisem niti najmanj zaskrbljen," je dejal trdoživi Berlusconi. To je bila sicer njegova prva izjava, potem ko je milanska sodnica določila, da bo moral aprila na zatožno klop, kjer se bo branil pred obtožbami o zlorabi položaja in plačanih spolnih odnosih z mladoletno maroško barsko plesalko Karimo El Marug, bolj znano pod vzdevkom Ruby.

Več let zapora
Sojenje italijanskemu premierju se bo začelo 6. aprila. Sodile mu bodo tri sodnice in če bo obtožen, mu za zlorabo položaja grozi do 12 let zapora, za plačane spolne odnose z mladoletno prostitutko pa do tri leta zapora.

Dokazov več kot dovolj
Tožilci zatrjujejo, da imajo dovolj dokazov, ki pričajo, da je Berlusconi plačal za spolne odnose, ko je imela Ruby še manj kot 18 let, kar je v Italiji kaznivo dejanje. Poleg tega je telefoniral na policijo in dosegel izpustitev mlade Maročanke, ko so jo prijeli zaradi kraje.

Ruby zanika, da je imela spolne odnose z Berlusconijem, a priznava, da ji je premier dal 7 tisoč evrov, ker se je udeležila zabave v njegovi razkošni vili v bližini Milana.

"Gre za zaroto nasprotnikov"
Berlusconi vseskozi zavrača krivdo in zatrjuje, da je tarča politično motiviranih napadov sodnikov ob podpori levičarskih politikov, ki so odločeni, da ga odstranijo z oblasti. Zanika, da bi kadar koli plačal za spolne odnose, na policijo pa je poklical, ker je menil, da je Ruby vnukinja nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, in se je tako želel izogniti diplomatskemu incidentu.

Še dva sodna procesa
Proti Berlusconiju se bosta v prihodnjih mesecih nadaljevala še dva sodna procesa, ki sta bila doslej zamrznjena z zakonom o imuniteti premierja in članov njegove vlade.

Prva obtožnica italijanskega premierja bremeni podkupovanja nekdanjega britanskega odvetnika Davida Millsa v zameno za krivo pričanje v korupcijskih postopkih zoper njega v 90. letih minulega stoletja, druga pa se nanaša na domnevne davčne goljufije družbe Mediaset pri nakupih hollywoodskih filmskih pravic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.