Svet
6 ogledov

Berlusconi spet povzročil škandal

Sport 05.05.11, berlusconi, sport, nogomet, foto: epa EPA
Silvio Berlusconi je razburil Nemce.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je poskrbel, da se o volilni kampanji njegove konzervativne stranke Naprej Italija pred evropskimi volitvami govori tudi drugod po svetu. Razburil je namreč Nemce, saj je na zborovanju v Milanu izjavil: "Za Nemce koncentracijska taborišča niso nikoli obstajala.“

Izjava se je nanašala na žalitev, ki jo je Berlusconi, ki je znan po svojih neprimernih izjavah, izrekel leta 2003, in sicer na račun predsednika Evropskega parlamenta, Nemca Martina Schulza, ker si je ta drznil podvomiti v Italijanovo integriteto. Berlusconi je tistega leta v Evropskem parlamentu izjavil, da bi bil Schultz idealen za filmsko vlogo paznika v taborišču.

Nemca se je lotil tudi letos. "Obstaja moški, ime mu je Schultz, ki Berlusconija in Italije ne mara. Če boste volile leve, boste volili Schulza,“ je izjavil 77-letni italijanski politik.

Predsednik stranke SPE Sergej Stanischev je Berlusconijevo izjavo označil za žalitev nemškega naroda in Italijana obtožil, da želi pozornost preusmeriti stran od pomembnejših tem, kot so težave na trgu dela.

Komentarjev 1