Svet
5 ogledov

Berlusconi spet šprica

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sojenje v primeru Ruby se na milanskem sodišču nadaljuje brez obtoženca Silvia Berlusconija, ki se mudi v Romuniji.

Silvio Berlusconi je manjkal že na prvi obravnavi aprila, zaradi česar so obravnavo po vsega nekaj minutah preložili na danes. Na razpravi je takrat manjkala tudi Maročanka Karima El Mahroug, znana pod vzdevkom Ruby.

Berlusconi je obtožen plačevanja za spolne storitve mladoletni prostitutki in zlorabe položaja. Njegovi odvetniki naj bi za zaprtimi vrati predstavili vrsto pritožb ter izpodbijali pristojnost milanskega sodišča, da odloča v primeru Ruby.

Berlusconi je obtožen, da je takrat še mladoletni Ruby plačal za spolne odnose ter da je zlorabil položaj, ko jo je s klicem na policijo spravil iz zapora. V primeru obsodbe naj bi mu grozilo do 12 let zapora, a dejansko v zapor skoraj zagotovo ne bo šel – tudi po zaslugi smernic za izrekanje kazni obsojenim, starejšim od 70 let.

Pričalo bo 33 deklet
Na sojenju proti Berlusconiju naj bi pričalo 33 deklet, ki so se udeleževala tako imenovanih bunga bunga zabav v premierjevi vili, na seznamu prič v premierjevo korist pa naj bi bili med drugim ameriški igralec George Clooney, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo in italijanski zunanji minister Franco Frattini.

Današnje zaslišanje prihaja v še posebej neugodnem trenutku za premierja – le dan po drugem krogu lokalnih volitev, na katerih je vladajoča desna sredina utrpela hud poraz. Še posebej boleče je bilo prav v Milanu, Berlusconijevem domačem kraju, ki bo tako prvič po kar 18 letih dobil levo usmerjenega župana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.