Svet
8 ogledov

Berlusconija so spet ujeli

Berlusconija preiskujejo zaradi obtožb o zlorabi pooblastil v povezavi z mladole Žurnal24 main
Italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju šale ne gredo od rok. Spet mu je uspelo razjeziti javnost, še posebej Vatikan in židovsko skupnost.

Silvio Berlusconi je prejšnji teden le nekaj ur za tem, ko je dobil zaupnico, pred svojim domom v Rimu svojim podpornikom povedal neprimerno šalo. Vatikanski časnik L'Osservatore Romano je premierja zaradi šale grajal in dodal, da "žali čustva vernikov in spomin na šest milijonov žrtev holokavsta".

Berlusconijev poskus šale se glasi takole: "V času koncentracijskih taborišč žid skrije drugega žida v svoji kleti in mu zaračuna 3000 evrov na dan. Slednji plača, ker je imel denar. Mar bi mu moral prvi povedati, da je Hitler umrl in je vojne konec?"

Berlusconijevo duhovičenje so posneli in objavili na spletni strani italijanskega časnika La Repubblica. V omenjenem posnetku je premierja slišati tudi, kako se hvali, da vsak dan dobi dekle in eno zgodbo.

Berlusconija pogosto ujamejo
Lani so Berlusconija posneli, ko se je med zasedanjem vrha G8 v L'Aquili šalil na račun videza opozicijske voditeljice Rosy Bindi in zaključil s kletvico.  

Iz nje se je norčeval tudi v eni izmed pogovornih oddaj. "Vidim, da ste veliko bolj lepi kot pa inteligentni," ji je dejal. Bindijeva pa mu je odvrnila, da "ni ena izmed žensk, ki so mu na voljo".

Berlusconi se škandalom preprosto ne more izogniti. Lani se je zapletel v spolne škandale z najstniškim modelom za spodnje perilo in najetimi spremljevalkami za njegove zabave.

"Presenečen sem, da lahko človek, sposoben takšnih vulgarnosti, vodi državo, kot je naša," ga je kritiziral opozicijski voditelj Pier Luigi Bersani. Berlusconi ga je odpravil z besedami, da je šlo le za "nežaljive šale, izrečene v zasebnosti, ki niso greh".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.