Svet
6 ogledov

Berlusconijeve neslane šale

Silvio Berlusconi je prestal glasovanje v zgornjem domu parlamenta, čaka ga še ( Žurnal24 main
Berlusconi ima dokaj nenavaden smisel za humor, ki ga je že večkrat spravil v težave. Zbrali smo nekaj njegovih najbolj neprimernih izjav.

November 2010
"Bolje je biti oboževalec lepih deklet kot pa gej," so bile besede, s katerimi se je odzval na afero, v kateri je posredoval za izpustitev maroške mladoletnice Ruby, ki jo je njena prijateljica obdolžila kraje. Maročanka je bila po pisanju italijanskih medijev Berlusconijeva znanka in ga je zabavala na eni od njegovih razvpitih zabav.

Oktober 2010
"V času koncentracijskih taborišč žid skrije drugega žida v svoji kleti in mu zaračuna 3000 evrov na dan. Slednji plača, ker ima denar. Mar bi mu moral prvi povedati, da je Hitler umrl in je vojne konec?" je bila neprimerna šala, ki jo je povedal svojim podpornikom le nekaj ur zatem, ko je dobil zaupnico. Berlusconijeva duhovičenja so ujeli in objavili na spletni strani italijanskega časnika La Repubblica.

April 2009
Italijanski premier Silvio Berlusconi je vznemiril britansko kraljico Elizabeto II., potem ko je na skupinskem fotografiranju po sprejemu v kraljevi palači zakričal "Gospod Obama!" "Kaj je? Zakaj mora kričati?" je dejala nejevoljna kraljica.

April 2009
Med obiskom preživelih po potresu v italijanski pokrajini Abruzzo, kjer so morali tisoče preselili v šotore, je Berlusconi dejal: "Morali bi si predstavljati, da so na kampiranju za vikend."

November 2008
Ob izvolitvi ameriškega predsednika Baracka Obame je slednjega označil za "lepega, mladega in zagorelega".

Februar 2006
"Sem Jezus Kristus politike," so italijanski mediji citirali Berlusconijevo izjavo  podpornikom. "Sem potrpežljiva žrtev in se za vsakega žrtvujem," je dejal in dodal: "Sem pa definitivno višji."

Januar 2006
Berlusconi je na predvolilnem srečanju duhovniku Massimilianu Pusceddi obljubil, da bo seksualno vzdržen do naslednjih volitev 9. aprila. Puscedda ga je pohvalil, da je edini, ki brani vrednote družine, in zagotovil, da bo molil za njegovo zmago. Berlusconi se mu je lepo zahvalil, pri tem pa dejal: "Trudil se bom, da bom izpolnil vaša pričakovanja, in obljubim, da bom naslednja dva meseca, do volitev, spolno vzdržen."

Junij 2005
Resen meddržavni konflikt je povzročil, ko je dejal, da je moral pri prepričevanju finske predsednice Tarje Halonen, da bi država gostila Evropsko agencijo za varno hrano, spet obnoviti svoje plejbojevsko znanje in veščine zapeljevanja v angleščini.

September 2008
"Mussolini ni nikoli nikogar ubil. Mussolini je pošiljal ljudi na letovanje v konfinacijo,"
je Berlusconi dejal za britansko revijo Spectator.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.