Svet
10 ogledov

Berlusconijevo besno videosporočilo

Silvo Berlusconi Reuters
Silvio Berlsuconi se je na včerajšnjo sodbo odzval z jeznimi besedami.

"Nihče ne razume resničnega nasilja, ki je bil uperjen proti meni," je 76-letni Silvio Berlusconi dejal na posnetku, ki ga je italijanska televizija predvajala po razsodbi sodišča: "To je prava agresivna kampanja, ki ji ni enake."

Še vedno trdi, da obtožbe in sodni procesi, ki potekajo proti njemu, nimajo nobene povezave z resničnostjo – na sodišče pa bo moral zaradi več kot 50 primerov. 

"V zameno za obveze, ki sem jih v dobro svoje države izpolnjeval skoraj 20 let, sem bil nagrajen z obtožbami in razsodbo, ki nima nobene osnove, jemlje pa mi mojo osebno svobodo in politične pravice," je prepričan Berlusconi.

Vprašanje, ali bo videl zapor

Nekdanji italijanski premier je sicer že do zdaj bil redni gost sodišč, vendar pa je to zanj prva pravnomočna sodba. Vrhovno sodišče je včeraj potrdilo razsodbo, da je kriv utaje davkov, o petletni prepovedi političnega udejstvovanja pa bodo odločali znova.

Kljub temu je malo verjetno, da bo v zaporu sploh preživel kakšen dan.  Zaradi starosti se bo poskušal odkupiti z javnimi deli ali pa bo eno leto v hišnem priporu.

Komentarjev 1
  • ennanova 10:06 02.avgust 2013.

    SpoznanjeMilijoni in milijoni smo spoznali, da so krščanstvo, njegova morala, njegove vrednostne sodbe, še posebej pa njegove »vrednote« najlepši zgled za najbolj nasilnohttp://za-misli.si/kolumne/darko-zlebnik/1102-spoznanje