Svet
9 ogledov

Berlusconiju so šteti dnevi

Silvio Berlusconi (Foto: Flynet/JLP) Žurnal24 main
Fini: Berlusconijevi vladi so šteti dnevi, moral bi odstopiti. Italijanski premier ne vidi nobenega razloga za to.

Od lani največji politični nasprotnik Silvija Berlusconija Gianfranco Fini je italijanskega premierja pozval, naj v dobro Italije vendarle odstopi in začne pogajanja o novi desno-sredinski vladi.

Fini, ki je bil eden izmed soustanoviteljev Berlusconijeve stranke PDL, nato pa so ga julija lani izločili, pravi, da bi Berlusconija v novi vladi podprli le, če bi izpolnil nekaj pogojev.

Vlada bi morala pripraviti program za pomoč jugu države in rešiti problem nezaposlenosti. „Če želi Berlusconi pokazati svojo ljubezen do države, bi moral odstopiti. Sprožiti bi moral krizo in začeti novo fazo, v katerem bi preoblikovali program desnosredinske vlade in prevzeli odgovornost za situacijo,“ meni Fini.

Berlusconi ne gre nikamor
Minister za infrastrukturo Altero Matteoli pa je dejal, da Berlusconi nima niti najmanjšega namena odstopiti. Sprožitev krize bi bila po njegovih besedah „brca v temo“.

Zasebni škandali v drugem planu
Fini se je dotaknil tudi Berlusconijevih afer, ki po njegovih besedah v svetu ne puščajo ravno bleščeče mnenje o Italiji, govoril je o „moralni gnilobi“. V zadnjih dneh razburja odkritje, da se je le 17-letna Maročanka udeležila ene izmed razvpitih zabav v Berlusconijevi milanski vili, kasneje pa ji je „podaril“ 7.000 evrov.

Berlusconija je razburjenje okoli tega začudilo, dejal je celo, da je bolje „imeti rad lepa dekleta, kot biti gej“. S čimer si je nakopal novi val jeze istospolno usmerjenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.