Svet
651 ogledov

Bermudski trikotnik: konec skrivnosti

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Avstralska znanstvenika trdita, da sta odkrila skrivnost izginjanja plovil in letal v Bermudskem trikotniku; vsega je kriv metan.

Joseph Monagham in njegov študent David May z univerze Monash v Avstraliji pravita, da je na dnu morja na območju Bermudskega trikotnika ogromna količina metana, prisotni pa so tudi znaki erupcij. Ko torej metan pronica skozi razpoke v morskem dnu, nastanejo ogromni mehurji, ki lahko prevrnejo tudi veliko ladjo ali pa metan iz mehurja zaide v letalske motorje in jih uniči.

Potrdilo za svojo teorijo sta našla tudi pri znanstveniku Ivanu T. Sandersonu, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja popisal vse kraje, kjer izginjajo ladje in letala, poroča index.hr. Našel jih je v Japonskem morju, Severnem morju ter med Evropo in Veliko Britanijo, najbolj znan pa je seveda Bermudski trikotnik. Na vseh teh krajih so opravili analizo morskega dna ter naleteli na ogromne količine metana in znake erupcij.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.