Svet
101 ogledov

Besni Rusi: Američani, pričakujte maščevanje!

vladimir putin EPA
Uradna Moskva je napovedala povračilne ukrepe zaradi napovedanih ameriških sankcij. Kot je znano, še aktualni ameriški predsednik Barack Obama je napovedal ukrepe zoper ruske obveščevalne agencije in odredil izgon 35 ruskih diplomatov zaradi hekerskih napadov med ameriškimi volitvami. Trump se je sprva od teme ogradil, včeraj pa si je premislil.

Reakcija Kremlja na napovedane ameriške ukrepe bo v Ameriki povzročila "znatne nevšečnosti", je po poročanju BBC-ja napovedal tiskovni predstavnik ruskega predsednika, Dmitrij Peskov.

Kot smo že poročali, še aktualni ameriški predsednik Barack Obama je včeraj sporočil, da je "odredil več ukrepov za odziv na rusko vladno agresivno nadlegovanje ameriških predstavnikov in kibernetskih operacij, uperjenih na ameriške volitve".

"Ta odziv sledi več zasebnim in javnim opozorilom, ki smo jih posredovali ruski vladi, in so potreben in primeren odziv na poskuse škodovanja interesom ZDA in kršitve uveljavljenih mednarodnih norm obnašanja," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še dodal Obama.

V Moskvi so Obamino odločitev označili kot popolnoma neutemeljeno in še enkrat izpostavili, da z ameriškimi volitvami niso imeli nič.

Čakajo na Trumpa, ki si je premislil

Dmitrij Peskov je po pisanju BBC-ja vendarle povedal, da Rusija s povračilnimi ukrepi ne bo hitela. Oblast v Beli hiši bo kmalu prevzel velik pristaš Putinove politike Donald Trump.

"Odločitev je sprejel predsednik Obama, čez tri tedne pa bo šef države postal novizvoljeni predsednik Trump. Seveda bomo v svoji odločitvi v ozir vzeli tudi to dejstvo," je dodal Peskov.

Trump se je sicer sprva ogradil od tematike, nato pa si včeraj premislil. Potem ko je
Obama naznanil sankcije proti Rusiji, je Trump napovedal sestanek z voditelji ameriških obveščevalnih agencij.

Te agencije trdijo, da je Rusija stoji za vdori v računalniške sisteme demokratov, njena dejanja pa so pomagala k Trumpovi zmagi na volitvah. Trump je še v sredo zvečer menil, da je treba pozabiti na preteklost in iti naprej. Tudi v četrtek je sporočil, da je čas, da se ZDA ukvarjajo s čim boljšim, vendar pa se bo v interesu države in ljudstva prihodnji teden sestal z obveščevalci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jozicamurn 11:51 31.december 2016.

    Nič niso rusi hack-ali, to je umotvor padajoče ljubosumne monkey mafije in njegovih sodelujočih hilaryevcev, ki so naredili toliko zla po svetu in rezultat je bil pravzaprav pričakovan.Ta monkey mafija mora sedaj opravičiti denar ki so jim ga za ...prikaži več kampanjo dale razne multikorporacije/lobisti iz savdijske arabije in podobno. Sedaj ko so izgubili in je Trump zmagal, jim teče voda v grlo kajti kdo bo ta denar sedaj povrnil tistim, ki so lobirali a niso uspeli a so jim zatrjevali da bo 100% uspešno. To so večmilijonski zneski in njihovo patetično politiko ter jokanje bomo gledali vsaj še do 20.1.2017.

  • razerznak 13:56 30.december 2016.

    sj si ni nič premislil, zbira destva, in ne kot obama , rusi so hackali ampak on nebo nobenga dokaza dal da bi to res vidli,