Svet
9550 ogledov

Bežal s traktorjem, policija ga je lovila po njivah

Hrvaška policija Pixsell
Policist je lovil voznika, ki je bežal, najprej s traktorjem, nato pa peš.

"Traktor ni registriran, z njim le redko odidem na prometnico, predvsem vozim po njivah in gozdu," je za hrvaške medije povedal 31-letni Alen Vanek. Ko je tokrat na kratkem odseku zavil na cesto, ga je na njegovo nesrečo opazil policist na motorju in mu dal znak, naj se ustavi. "Nisem imel kje ustaviti, po prečkanju mosta pa sem zapeljal na polje."

Mislil je, da bo policist ustavil, a ko je opazil, da je z motorjem tudi on zapeljal na njivo, je dodal plin in nadaljeval vožnjo. "Strah me je postalo, da me bo ujel," je povedal po dogodku. Prestrašen je bil vedno bolj odločen, da vožnjo nadaljuje in se ne ustavlja. "Bal sem se, da me bo prijel in odpeljali na postajo."

Vedno bolj odločen, da ne ustavi

Nedaleč od njive so njegovi prijatelji sadili koruzo in opazili, kako beži pred policisti. "Ko sem videl, da ne bo prenehal, sem ustavil traktor in skočil z njega," je še povedal. "Bežal sem, policist pa je kot v filmu vpil, naj se ustavim."

Vanek iz Čađavice, kraja v bližini madžarske meje, dodaja, da je, potem ko je zaslišal strele, korak še pospešil. Sedaj misli, da bi bilo dobro, da bi se ustavil takoj, a takrat ga je zagrabila panika in se je v strahu odločil za beg. 

Policija uporabe strelnega orožja nima zabeleženega. Vozniku je izdala prekrškovni nalog zaradi upravljanja neregistriranega in tehnično pomanjkljivega vozila.

Bežal tudi slovenski voznik

Pred policisti pa je peš bežal tudi slovenski voznik avtomobila, ki je bil pod vplivom alkohola. "Krški policisti so v nedeljo popoldne med kontrolo prometa pri kraju Pleterje ustavljali voznika osebnega avtomobila, vendar voznik znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo," je pojasnila Alenka Drenik. "Po nekaj sto metrih je avtomobil ustavil in skušal peš pobegniti."

Policista sta kršitelja dohitela in ga obvladala z uporabo prisilnih sredstev. "Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 23-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,29 miligramov alkohola." je pojasnila Drenikova. "Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev javnega reda in miru in cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog."

dezurni@zurnal24.si

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:21 23.april 2018.

    Verjamem,da je bil komentar traktorista ; Zakaj mu vozijo z avti po njivi ?