Svet
1 ogledov

Beži zaradi svojih brkov

Malik Amir Mohammad Khan Afridi
1/4
EPA
V Pakistanu so ugrabili očeta desetih otrok in ga en mesec zadrževali v neki jami kot ujetnika. Razlog - njegove tri četrt metra dolge brke.

Muslimanskim skrajnežem so šle markantne brke lokalnega poslovneža Malika Amirja Mohamada Khan Afridija tako v nos, češ da niso v skladu z muslimanskim naukom, da so ga nekega dne ugrabili. Po mesecu dni v ujetništvu in grožnjah s smrtjo se je končno zlomil in jih obril na "običajno" dolžino. Ugrabitelji so ga izpustili. Afridi je zbežal in se z območja ob pakistansko-afganistanski meji z družino preselil v mesto Peševar, kjer se je vsaj nekaj časa počutil varneje. Zaobljubil pa se je, da svojih brk zaradi groženj ne bo obril nikoli več.

"Ne kadim, ne njuham in ne pijem. To je moja edina odločitev v življenju. Žrtvoval bi tudi hrano, nikakor pa ne svojih brkov. To ni le del mojega življenja, to JE moje življenje," je Afridi dejal za britanski Independant. Kot pravi, na dan za urejanje svojih monumentalnih okraskov porabi okoli pol ure, na mesec pa za razne preparate zapravi v Pakistanu astronomskih 150 evrov.

A se splača, pravi. "Srečen sem. Če bi imel običajne brke, me ne bi nihče opazil. Navajen sem, da me ljudje opazijo in to mi godi."

Znova na begu

Brke so mu od časov ujetništva znova zrasle na zavidljivo raven, a lani je znova začel prejemati grožnje, zato mu ni preostalo drugega, kot da se še enkrat preseli, tokrat na jug v Faisalabad, medtem ko je družina ostala na severu. 48-letni Afridi se je sedaj obrnil na britansko vlado, naj pomagajo njemu in družini priti iz Pakistana. Kot pravi, bi najraje živel v Dubaju, a bi se sprijaznil tudi s Kanado, ZDA ali Veliko Britanijo.

Komentarjev 1
  • anze40 09:17 11.avgust 2013.

    Jaz bi se tudi sprijaznil s Kanado.Pa ne zaradi brkov.