Svet
9 ogledov

Bi policisti lahko omilili morijo?

Birdova morilska pot. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Taksist iz Cumbrie, ki je med morilskim pohodom pokončal 12 ljudi, za seboj ni pustil ne poslovilnega pisma ne seznama žrtev. O motivu poboja še naprej le ugiba.

Preiskava morilskega pohoda Derricka Birda je v polnem teku, policija pa se že sooča z ostrimi kritikami. Vse pogostejša so namigovanja, da bi Birda lahko ustavili že med morjenjem in tako rešili kakšno življenje.

prizori%C5%A1%C4%8De samomora Derrick Bird | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Pod lupo
Birda so imeli pred umori pod lupo davkarji zaradi neprijavljenih 60.000 funtov na njegovem računu.

Dva izmed policistov, po poročanju Daily Maila, trdita, da sta bila za njim največ kako minuto in bi ga lahko ujela. Vodja policistov v Cumbrii pa zavrača vse kritike in brani svoje može - ti po njegovih besedah niso imeli nobene možnosti, da bi morilca ustavili prej.

Družinska razprtija zaradi zapuščine
O motivu ni nič več znanega, kot je bilo že prvi dan po streljanju. Največ energije preiskovalci usmerjajo v namige, da je pokol sprožila Birdova zamera do njegovega brata dvojčka. Povod družinskih razprtij naj bi bil denar. Oče naj bi Davidu Birdu leta 1998 zapustil 25.000 funtov, njegovemu bratu dvojčku Derricku in še enemu starejšemu bratu Brainu pa nič, vse ostalo premoženje je šlo njihovi materi Mary.  

Že večeraj so pripravili molitveni obred v spomin na 12 žrtev 52-letnega voznika taksija. Številne spominske slovesnosti načrtujejo za prihodnj teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.