Svet
5605 ogledov

Biden Putina označil za "norega kur**nega sina", tako se je odzval Kremelj

1/2
epa
Ameriški predsednik oster do republikancev in Putina.

Ameriški predsednik Joe Biden je v sredo na sprejemu donatorjev v San Franciscu ruskega predsednika Vladimirja Putina označil za "norega kurvinega sina"  Kritiziral je tudi Donalda Trumpa, ker se je primerjal z ruskim opozicijskim voditeljem Novalnimki je prejšnji teden umrl v arktičnem zaporu. 

V govoru majhni skupini donatorjev kampanje je Biden izpostavil podnebne spremembe kot eksistencialno grožnjo človeštvu ter omenil Putina, ki ga je označil z okrajšavo za psovko v angleščini. "Imamo tega norega S.O.B. Putina in druge in vedno nas mora skrbeti nevarnost jedrskega spopada, vendar pa je grožnja obstoju človeštva podnebje," je dejal Biden.

Ponovil je, da bodo ZDA v petek objavile nov sveženj sankcij proti Rusiji zaradi smrti opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, so sporočili dopisniki Bele hiše, ki spremljajo Bidna.

Moskva: To je sramotno

Moskva je izjave Bidna že obsodila. "To je velika sramota za ZDA. Če predsednik uporablja takšen jezik, je to sramotno. Jasno je, da Biden kaže obnašanje v slogu hollywoodskega kavboja, da bi služil notranjepolitičnim interesom," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP izjavil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Kritiziral tudi Trumpa

"Če bi to rekel pred desetimi ali 15 leti, bi vsi mislili, da me je treba poslati na zdravljenje v umobolnico," pa je Biden komentiral izjave bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa o smrti Navalnega. Trump je namreč svoje težave z ameriškim pravosodjem primerjal s tem, kar je Navalni doživljal v Rusiji.

"V senatu sem bil od leta 1972 in služil z odkritimi rasisti, vendar pa so tile danes veliko hujši, saj ne verjamejo v osnovna demokratična načela. S tistimi prej si vsaj lahko sodeloval, današnji republikanci pa vedno znova dokazujejo, da so stranka kaosa in delitev," je dejal Biden, ki se bo letos novembra potegoval za svoj drugi predsedniški mandat.

Nasproti mu bo tako kot leta 2020 najverjetneje stal Trump. Biden je povedal, da mu je doslej devet tujih voditeljev zasebno dejalo, da enostavno mora zmagati na volitvah. Ne zato, ker bi jim bil tako všeč, ampak ker jih je strah, da bo po morebitni zmagi Trumpa ogrožena demokracija v njihovih državah, je dejal ameriški predsednik.

Ameriške volivce skrbi starost 81-letnega Bidna, vendar se sam glede tega še vedno šali. Nekdanja predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je citirala grškega antičnega filozofa Aristotela, Biden pa je spravil dvorano v smeh, ko je pripomnil, da je tega možaka osebno dobro poznal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 49
 • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 12:20 24.februar 2024.

  Bidon je ena navadna pokvarjena dvolična pizda. Crkne naj gnida.

 • Avatar Leon
  Leon 08:35 24.februar 2024.

  Berem komentar nekega slovenskega generala Božiča ,ki napoveduje napad Rusije na baltske države in države zahodnega balkana ? Danes se začne polna Luna !

 • Avatar Leon
  Leon 08:26 24.februar 2024.

  Joe BEDEN maha z ukrajinskimi jajci po koprivah.