Svet
3431 ogledov

Biden Trumpu: "Boš že utihnil, človek?"

Soočenje Trump in Biden Epa
Prvo televizijsko soočenje med predsedniškima kandidatoma v ZDA. Gre za uro in pol kaosa, ocenjujejo analitiki. Trump je ves čas skakal v besedo Bidnu, ta mu ni ostal dolžan.

Ameriški predsednik Donald Trump in njegov protikandidat v tekmi za predsedniški stolček Joe Biden, sta se ponoči po našem času srečala v prvem od treh soočenj pred volitvami, ki bodo 3. novembra. 

Debata je bila precej kaotična, sogovornika sta govorila drug preko drugega, v glavnem Trump preko Bidna, padlo je tudi precej težkih besed. 

Biden je med drugim rekel Trumpu, da je lažnivec, prevarant, klovn, med enim izmed njegovih prekinjanj in govorjenj preko njega pa mu je zabrusil: "Boš že enkrat utihnil, človek?" 

Tudi analitiki televizije Fox News menijo, da se mnenja volivcev o enem ali drugem kandidatu po prvem soočenju skoraj zagotovo niso spremenila. To pa govori v prid Bidnu, ki vodi v nacionalnih anketah in anketah ključnih držav, ki bodo odločile zmagovalca volitev.

Trumpov načrt

Največji revež na soočenju je bil voditelj Chris Wallace s televizije Fox News, ki je Trumpa večkrat opozoril, naj neha prekinjati nasprotnika, vendar zaman, poroča STA.

Nihče ne dvomi, da je bil to Trumpov načrt od samega začetka namreč, da s prekinjanjem vrže Bidna s tira in izzove posredovanje voditelja, da bo po soočenju lahko trdil, kako sta bila dva proti njemu.

Soočenje Trump in Biden | Avtor: Epa Epa

So (takšna) soočenja sploh smiselna?

Biden je proti koncu soočenja Wallaca celo prosil, naj ponovi vprašanje, ker ga je zaradi hrupa, ki ga povzroča nasprotnik, pozabil in Wallace je z nasmehom priznal, da je tudi sam pozabil, kaj je že vprašal.

Nihče od kandidatov na soočenju ni povedal nič novega, nič takšnega, kar ne bi bilo že znano. Analitiki ob tem objokujejo novo dno ameriške demokracije. Sprašujejo se celo, ali je sploh pametno imeti še dve podobni predsedniški televizijski soočenji.

Soočenje Trump in Biden | Avtor: Epa Epa

Donald Trump Razkritje Svet Novinarji slekli Donalda Trumpa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jozicamurn 18:43 30.september 2020.

    Raje imam Trumpa, kot pa bolano levico in demokrate povezane z njimi.

  • Avatar MS
    MS 11:36 30.september 2020.

    Trump je prvi ameriški predsednik v sodobni zgodovini, ki ni objavil svojih davčnih napovedi. Njegova armada odvetnikov blokira vsa prizadevanja medijev, kongresa in tožilcev, da pridejo do informacij. Več na: https://www.zurnal24.si/svet/slekli-donalda-trumpa-ves-cas-se-izogiba-placilu-davkov-354013 - www.zurnal24.si

  • Mesija 10:54 30.september 2020.

    Biden, ti si eden največjih bedakov in pokvarjenecev na svetu