Svet
1095 ogledov

Bidnov pes ugriznil že enajstič, kako bodo ukrepali v Beli hiši?

Joe Biden pes Twitter
Tudi drugi pes družine Biden je večkrat ugriznil zaposlene.

Commander, dveletni nemški ovčar družine Biden, je ugriznil še enega agenta tajne službe, poroča BBC. Napad se je zgodil v ponedeljek zvečer. To je že enajstič, da je pes ugriznil zaposlenega v Beli hiši ali hiši družine Biden. Tiskovna predstavnica Bele hiše je pred tem za napade okrivila stres življenja v Beli hiši.

Commander je mlajši od dveh nemških ovčarjev družine Biden. Drugi incidenti z ugrizi so se zgodili na domu predsednika in prve dame v Delawareu.

"Včeraj okoli 20. ure je policist uniformiranega oddelka tajne službe prišel v stik s hišnim ljubljenčkom družine Biden in bil napaden," je povedal tiskovni predstavnik tajne službe Anthony Guglielmi. Pozneje je za CNN povedal, da je poškodovani policist v torek govoril z direktorico tajne službe Kimberly Cheatle in da hujših poškodb nima. Julija so uradniki Bele hiše povedali, da poskušajo z novimi tehnikami privezovanja in urjenja psa naučiti, da ne bo več grizel.

Starejšega psa so že preselili iz Bele hiše

Zapisi tajnih služb, ki jih je julija pridobila konservativna skupina prek zahteve Zakona o svobodi informacij, razkrivajo podrobnosti o 10 drugih incidentih z ugrizi, v katere je bil vpleten pes Commander. En incident se je zgodil 26. oktobra 2022, potem ko prva dama Jill Biden ni mogla obdržati psa pod nadzorom, piše v elektronskem sporočilu.

Približno teden dni pozneje je drugi policist napisal, da je bil dvakrat ugriznjen. 11. decembra 2022 je bil agent napaden vpričo predsednika Bidna, pes ga je ugriznil v podlaket in palec. Gospod Biden je "bil prisoten in se je zbral v zelo hitrem sodelovanju s poveljnikom in je bil videti zaskrbljen zaradi" poškodovanega agenta, je zapisal nadzorni agent. Nobena od poškodb, opisanih na 194 straneh elektronske pošte, ni bila opisana kot resna. Drugi Bidnov pes, Major, je bil prav tako vpleten v številne incidente z ugrizi agentov tajne službe.

Od takrat so ga preselili iz Bele hiše in zdaj živi pri prijateljih družine Biden. Commander je v Belo hišo prispel leta 2021 kot mladiček. Prva družina ima tudi mačko z imenom Willow.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Kmodri 22:21 27.september 2023.

    No je vsaj hujši od Njena!

  • sandi76 19:51 27.september 2023.

    Tale ovčar, ki je na sliki, pa je krepko starejši od 2 let !

  • Ender3 17:12 27.september 2023.

    In to naj bo novica dneva?. A nimajo ZDA cenzure, če jim še take nepomembne kovice uhajajo..?