Svet
44 ogledov

Big Ben ne bo več Big Ben

Big Ben Shutterstock
Znano britansko uro Big Ben v bližini britanskega parlamenta bodo na 60-letnico vladavine 86-letne kraljice Elizabete II. preimenovali v Elizabeth Tower oziroma Elizabethin stolp, so sporočili iz parlamenta.

"Parlamentarna komisija je pozdravila predlog za preimenovanje ure v Elizabethin stolp kot priznanje diamantnega jubileja njenega veličanstva in bo poskrbela, da se bo ta odločba izvedla na primeren način v kratkem času," je za britanske medije dejal tiskovni predstavnik komisije.

Šestindevetdeset metrov visok neogotski stolp s štirimi pozlačenimi urami je bil končan leta 1859. Ime Big Ben je dobil po velikanskem zvonu znotraj, katerega znamenito zvonjenje je slišati po celotnem londonskem vladnem okrožju.

"Mislim, da je v tem jubilejnem letu to primeren poklon kraljici in njenemu služenju naši deželi," je tiskovni predstavnik Davida Camerona prenesel premierjeve besede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.