Svet
23 ogledov

"Bila je angel. Želela je le dobro!"

Alexandra Mezher Facebook
Švedska žaluje za 22-letno Alexandro Mezher libanonskega porekla, ki jo je v ponedeljek do smrti zabodel mladoletni begunec.

Mlada Švedinja libanonskega porekla Alexandra Mezher je s starši in bratom živela 40 kilometrov od mesta Mölndal, kjer je v sprejemnem centru za mladoletne begunce umrla. "Bila je moj zrak, moje vse. Zakaj ravno njo?" se je za časopis GoteborgsPosten vprašala njena pretresena mama. "Ni bila le moja hči, bila je moj angel. Bila je izredno poštena oseba, številni so jo imeli radi."

Prijateljica pokojne Alexandre, Lejla Filipović, je švedskim medijem povedala, da je bila izredno dobra prijateljica, dobra oseba, ki je imela ogromno načrtov. Povedala je, da jo je opozorila na nevarnosti njene službe v sprejemnem centru za mladoletne begunce, a dodala, da Alexandre to ni vznemirjalo, rekla je, da ima tudi zelo dobre sodelavce.

Sorodnica umrlega dekleta je povedala, da je med drugim načrtovala nadaljevati svoj študij, da bi zaključila magisterij iz sociologije. Tudi ona jo je opisala kot "angela".


Tiskovni predstavnik švedske policije Thomas Fuxborg je včeraj medijem povedal, da so napadalca do prihoda policije umirili drugi begunci, ki jih je dogodek ravno tako pretresel. Sprejemni center je obiskal tudi švedski premier Stefan Lofven, ki je izrazil svoje sožalje prizadetim svojcem umrle ter njenim prijateljem in sodelavcem.

Sprejemni center v Mölndalu nudi zatočišče desetim prosilcem za azil, ki so stari od 15 do 19 let in ki so v Evropo pripotovali brez staršev ali skrbnikov.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:40 28.januar 2016.

    Jz ne razumem kako da niso osebe izpostavljene množici ljudi varovane. Če je predsednik je takoj 1000 policajev okol skritih, če je pa uradna oseba na nižjem položaju pa noben ne j... 5%.

  • reider 20:26 27.januar 2016.

    Če tako zgledaš in greš med te, ki majo polna jaja, pol lahko veš, kaj te čaka.

  • malonaokoli 11:40 27.januar 2016.

    kdaj se bodo resno lotili dela ? pa ne moreš takšno dekle postavit v center, kamor prihajajo travmatični otroci, polni sovražtva, strahu in verskih pravil...dekle ni bilo zakrito in morda je bila celo iz nasprotnega plemena...kako da s takšno lahkoto ...prikaži več pričakujete hvaležnost od ljudi, ki imajo svoja strogo radikalna pravila.