Svet
12 ogledov

"Bili smo prenizki in prehitri"

Strmoglavljenje v San Franciscu Reuters
Eden od potnikov na letalu, ki je strmoglavilo na letališču v San Franciscu, je z novinarji podoživel padec, v katerem sta po zadnjih podatkih dve osebi izgubili življenje, 49 je huje ranjenih.

"Letališče poznam zelo dobro. Takoj sem vedel, da letimo prenizko in prehitro. Pilot je spoznal, da je prenizko in da ne bo s kolesi pravočasno zapeljal na stezo, zato je dodal plin in se poskušal ponovno dvigniti," je novinarjem lokalne TV postaje NBC dejal preživeli potnik Benjamin Levy.

"Bilo je prepozno. Zelo močno in grdo smo udarili ob stezo. Nato je pilot spet skušal dvigniti letalo, a smo še enkrat močno udarili ob tla," dodaja Levy, ki je po bolečem pristanku odprl zasilna vrata, tako, da so lahko potniki hitro zapustili letalo, ki se je kasneje vžgalo.

"Izpraznili smo ves zadnji del letala. Ko smo prišli ven smo zagledali gost dim. Takrat še ni gorelo, ogenj se je pojavil kasneje," še pravi.

Predsednik Asiana Airlines Yoon Young-doo je dejal, da za strmoglavljenje ni kriva okvara na letalu, ni pa želel komentirati vprašanja, ali je napako zakrivil pilot.