Svet
15 ogledov

"Bili ste Charlije, bili ste Pariz, boste tudi Ankara?

ankara EPA
Število žrtev včerajšnjega napada v Ankari naraslo na 37, odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

"Ko spremljate teroristične napade, ki se zgodijo v Londonu, New Yorku in Parizu, čutite bolečino in žalost zaradi žrtev. Zakaj ni tako tudi, ko se zgodi v Ankari," v objavi, ki se hitro širi po Facebooku sprašuje Britanec James Taylor, ki že leto in pol živi v Ankari. "Bili ste Charlije, bili ste Pariz, boste tudi Ankara?

For those who do not know Turkey, or who distance themselves from these attacks, maybe this will open your eyes.The...

Posted by James Taylor on Sunday, March 13, 2016

Zakaj je Ankara drugačna od drugih prestolnic?

"Ankara ni vojno območje, je običajno moderno mesto kot druge prestolnice v Evropi in Kizlay je srce mesta,"pravi Taylor.

Avtomobil bombo je razneslo na avtobusnem postajališču na trgu Kizilay. Po poročanju turškega časnika Sabah naj bi napad izvedla samomorilska napadalka PKK, ki se je razstrelila v belem BMW, napolnjenem z eksplozivom, med dvema avtobusoma, polnima potnikov.

"Si predstavljate žrtve? Najstniki, ki so hoteli na avtobus, da bi se vrnili domov, stari starši na sprehodu v mestu, ljudje, ki so čakali na taksi, da bi se vrnili domov po dolgem druženju na sončni dan. Ljudje kot ti in jaz, ljudje, ki jih srečujemo na poti na delo. Družine, policisti, študenti, umetniki, pari. Ti ljudje niso nič drugačno. So le Turki."

To je že tretji teroristični napad v turškem glavnem mestu od oktobra lani. Pretekli mesec je skrajna kurska organizacija izvedla napad na vojaški konvoj v katerem je bilo ubitih 28 ljudi, oktobra je v najhujšem napadu v zgodovini Turčije življenje izgubilo več kot sto ljudi.

 

Komentarjev 3
  • sprehajalec 23:33 15.marec 2016.

    Tebe zanima moja?

  • Avatar Leon
    Leon 14:35 15.marec 2016.

    Res je ! To je neoliberalistični egoizem .

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:49 15.marec 2016.

    Zarad tega k zahod boli k... kadar umirajo nedolžni muslimani. Briga jih sam svoja lastna zadnjica.