Svet
16 ogledov

Bill Clinton na seznamu za Nobelovo nagrado za mir

Helmut Kohl EPA
Timošenkova, Clinton, Manning, Khol ... Na širšem seznamu za Nobelovo nagrado za mir kar 231 imen posameznikov in organizacij.

"Kot ponavadi je nekaj standardnih nominirancev, nekaj je novih, nekaj znanih in nekaj neznanih iz vseh vetrov sveta," je izjavo vodje Nobelovega inštituta Geira Lundestada povzel norveški The Local.

Na seznamu je sicer 188 posameznikov in 43 organizacij, tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, nekdanji nemški kancler Helmut Kohl, nekdanja ukrajinska premierka Julija Timošenko, ki je trenutno v zaporu, ameriški vojak Bradley Manning, ki tudi tiči v zaporu, ker naj bi WikiLeaksu posredoval zaupne podatke.  Kljub krizi, v katero je zabredla, je na seznamu pristala tudi Evropska unija.

Seznam je sicer tajen, vendar lahko predlagatelji povedo, koga so nominirali. Dobitnika Nobelove nagrade bodo razglasili oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.