Svet
9 ogledov

"Bilo je kot v Čarovniku iz Oza"

tornado, texas, prikolica leti
1/11
Reuters
Ameriško zvezno državo Texas je opustošil tornado, številni so morali zapustiti svoje uničene domove. O huje poškodovanih ali mrtvih ne poročajo.

V Dallasu v ameriški zvezni državi Texas je pustošil tornado, ki je premetaval avtomobile, tovornjake in prikolice, številni so morali zapustiti svoje uničene domove. Sicer so zabeležili od šest do 13 tornadov, natančnejše ocene pa bodo podali v nekaj dneh.

O huje poškodovanih ali mrtvih sicer ne poročajo, znano je le, da so tri osebe sprejeli v bolnišnico v Arlingtonu. Najmanj 150 domov je bilo uničenih, reševalci pa zdaj prečesavajo območje, da bi rešili pod porušene domove ujete prebivalce.

"Bilo je kot v Čarovniku iz Oza"

Prebivalci prizore opisujejo kot grozo in razdejanje. "Bilo je kot v Čarovniku iz Oza," je povedala Gwen Dabbs, ki se je stisnila v kot, se pokrila z odejami in počakala, da bo mimo, potem ko je odpihnilo okna njene hiše. "Vse telo me boli od tega, ko sem bila stisnjena v kotu. Ampak nisem poškodovana, nimam nobene praske, zato sem zelo hvaležna," je dejala.

V sredo zjutraj je bilo odpovedanih več kot 200 letov zaradi nevihte, približno 1.400 potnikov je noč preživelo na terminalih. Na letališču so delili odeje in blazine, na tisoče drugih pa je prenočilo v bližnjih hotelih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.