Svet
3 ogledov

Bilten o grožnjah Islamske države

Vojaki Islamske države Profimedias
Ameriške varnostne službe so včeraj izdale bilten, v katerem državljane obveščajo o nevarnostih, ki jih predstavlja Islamska država in druge militantne ekstremistične skupine.

Ameriški minister za domovinsko varnost Jeh Johnson je objavil spremembe v sistemu opozarjanja, ki naj bi ameriške državljane najbolje pripravil na grožnje, ki jih predstavlja Islamska država. “Naš cilj je, da imamo kar najhitrejše postopke,” je poudaril. Kot poudarja ministrstvo, so bilten pripravljali nekaj mesecev, za njegovo izddajo se niso odločili po napadih na Pariz in San Bernardino v Kaliforniji.

Od uvedbe nacionalnega sistema opozarjanja na terorizem leta 2011 v Ameriki niso izdali še nobenega alarma; sistem ima sicer dve stopnji. Povišana opozarja na verodostojno nevarnost napada in neposredno, ki opozarja na specifični in neposredni napad.

Cilj biltena je javnost seznaniti z aktivnostmi oblasti in dajanje nasvetov, kako se lahko državljani v primeru nevarnosti sami najbolje zaščitijo. Johnson je pri tem povedal, da se njegovo ministrstvo trenutno v največji meri ukvarja z možnostmi, da domači ekstremisti, ki jim dejavnosti Islamske države pomenijo navdih, tudi sami izvedejo kak napad na javnih mestih v ZDA. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.