Svet
41 ogledov

"Bin Laden je umrl naravne smrti"

Osama bin Laden EPA
Osama bin Laden je umrl naravne smrti pet let pred napadom ameriških sil na njegovo rezidenco v pakistanskem Abbottabadu, je dejal nekdanji agent ameriške obveščevalne agencije CIA Berkan Yashar.

Yashar, danes tudi turški politik, je v pogovoru za rusko televizijo Channel One tako dejal tudi, da bin Ladna lani niso ubili Američani.

"Septembra leta 1992 sem bil v Čečeniji in takrat sem prvič srečal moškega, ki mu je bilo ime bin Laden. Z njim sem se srečal v dvonadstropni stavbi v prestolnici Grozni; v zgornjem nadstropju je bila družina Gamsakhurdia, gruzijski predsednik, ki so bili nato kasneje izgnani iz države. Srečali smo se v spodnjem nadstropju; Osama je živel v isti zgradbi," je povedal Yashar.

Pokopali so ga stražarji

Kot je še dodal, je poznal njegove tri čečenske telesne stražarje, ki so ga varovali vse do njegove smrti, katere je bil tudi sam priča, 26. junija leta 2006.

"Četudi ves svet verjame, [da so Američani ubili bin Ladna], jaz temu ne morem," je dejal.

"Osebno sem poznal Čečence, ki so ga varovali, to so bili Sami, Mahmood in Ayub, in z njim so bili vse do njegove smrti."

So Američani izkopali grob?

Ob tem pravi, da so ga pokopali na njegovo željo v gorah na meji med Pakistanom in Afganistanom. CIA je enega izmed telesnih stražarjev Samija po njegovih besedah ubila pred napadom ameriških sil v Abbottabadu. Sami naj bi Američanom tudi povedal, kje se nahaja grob bin Ladna.

"Ni bilo napada. Poznam ameriške operacije od znotraj: našli so grob, izkopali truplo bin Ladna in vsem to sporočili. Morali so pokazati, kako tehnološko so usposobljene njihove varnostne sile, kako je bil načrtovan vsak korak.  In nato so to prikazali kot veliko zmago in da bi davkoplačevalcem sporočili, da njihov denar ni bil zapravljen zastonj," je dejal.

Komentarjev 3
  • alless 07:57 20.maj 2012.

    kak slike? kje ti živiš no, ni blo niti ene uradne slike, vse ostalo pa so ble photoshop varke ki so jih izdelali neki bedaki ki so meli preveč časa...

  • privat 06:57 20.maj 2012.

    če si gledal slike domnevnega Ladna si opazil da v nobenem primeru to ni on..

  • jons 23:25 19.maj 2012.

    Japajade, po šestih letih je bil še ohranjen kot rožca... bi pa verjel, če bi rekli, da so ga za pogreb pripravili Topalovići (Maratonci trče....) ;-)