Svet
6 ogledov

Bin Laden odobril napad na Evropo?

Žurnal24 main
Osama bin Laden je osebno potrdil načrte za napade na Evropo, ki jih je pripravil tretji mož teroristične mreže Al Kaida. To je dejal Nemec afganistanskega rodu, ki je v ameriškem ujetništvu.

Med zasliševanjem v ameriškem vojaškem zaporu v Afganistanu je Nemec dejal, da se je s šejkom Junisijem Al Mavretanijem srečal poleti in takrat sta govorila o možnih napadih na več evropskih držav, med drugim na Francijo in Veliko Britanijo. Osama bin Laden naj bi osebno potrdil te načrte in zanje priskrbel del denarja, naj bi še dejal ujetnik.

Nemec afganistanskega rodu sicer pripada islamistični skupini v Hamburgu, ki je marca lani pripotovala na območje pakistansko-afganistanske meje, da bi se urila v terorističnih taborih. Julija so ga aretirali ameriški vojaki.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Bin Laden znova o poplavah
Medtem ko je nemški časnik Der Spiegel razkril to zgodbo, se je bin Laden znova oglasil v zvezi s poplavami v Pakistanu. Že drugič v zadnjih 24 urah je na spletu objavil tonski posnetek, s katerim poziva k pomoči Pakistancem. V govoru z naslovom "Pomagajte svojim pakistanskim bratom" opozarja na brezbrižnost arabskih in muslimanskih držav do nesreče Pakistana. V včerajšnjem posnetku pa je predlagal ustanovitev posebnega organa za pomoč muslimanom, ki bi preprečeval prihodnje poplave, pripravljal razvojne projekte ter skrbel za kmetijstvo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.