Svet
3 ogledov

Bin Laden poziva iraške skupine

Je novi zvočni posnetek res objavil vodja Al Kaide? Žurnal24 main
Vodja mednarodne teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden naj bi po svetovnem spletu pozval iraške oborožene skupine, naj se združijo.

Vodja mednarodne teroristične mreže Al Kaida, Osama bin Laden, naj bi v ponedeljek na svetovnem spletu objavil nov zvočni posnetek, v katerem je pozval vse iraške oborožene skupine, naj se združijo. Ta poziv naj bi bil posledica dejstva, da so se nekatere sunitske skupine v Iraku opredelile proti Al Kaidi in da sodelujejo z Američani. Posnetek, v katerem bin Laden iraškim upornikom pravi, naj priznajo napake, je predvajala arabska televizija Al Džazira, vendar avtentičnost glasu ne more biti potrjena.

Domnevni bin Laden je tako v svojem letos že tretjem sporočilu, ki ga je objavil na svetovnem spletu, še sporočil, da samemu sebi, muslimanom na splošno in bratom v Al Kaidi svetuje izogibanje ekstremizmu med možmi in skupinami. Opozoril je, da se voditelji ne smejo postavljati kot edina avtoriteta, ampak morajo sveti bojevniki slediti temu, kar pravita bog in njegov prerok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.