Svet
15 ogledov

Bin Laden umrl v spodnjem perilu

Po tem, ko so v Beli hiši priznali, da Osama ni bil oborožen, se je zdaj še izve Žurnal24 main
Ameriški agentje so le zaslišali bin Ladnove vdove. V javnost prišla informacija, da je Osama bin Laden umrl le v spodnjem perilu.

Ameriški agentje so v Pakistanu stopili v stik s tremi vdovami na začetku maja ubitega vodje teroristične mreže Al Kaide, Osame bin Ladna.

Na prvem zaslišanju od vdov niso izvedeli veliko koristnega, so za ameriško mrežo CNN povzeli predstavniki ameriške in pakistanske vlade, ki so sodelovali pri zaslišanju.

Oblečen le v spodnje perilo
Dan po tem, ko so si ameriški senatorji ogledali fotografije bin Ladna, že curljajo prve podrobnosti o vsebini teh fotografij.

"Iz dveh fotografij je mogoče sklepati, da ni bil oblečen v nič drugega kot hlače, neke vrste spodnje perilo," pa je po ogledu fotografij ubitega bin Ladna povedal ameriški senator James Inhofe.

Povedal je še, da ni dvoma, da je na fotografiji bin Laden, poroča britanski The Sun.

Zaradi spora odpovedan obisk
Odkritje, da je bin Laden pet let živel pred nosom pakistanskih oblasti, je močno ohladilo odnose med Washingtonom in Islamabadom. Slednji je ameriškim silam najprej preprečeval stike z vdovami.

Obisk v ZDA je danes zaradi napetega ozračja odpovedal tudi visok predstavnik pakistanske vojske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.